Bhoga Restaurang

Är du ute efter en riktigt fantastisk matupplevelse som är någonting utöver det vanliga? Då har du hittat rätt – Bhoga är nämligen restaurangen som kommer få dina smaklökar att jubla. Du får uppleva mat i toppklass och det garanteras en ordentlig smakupplevelse som kommer avnjutas i en fantastisk miljö. Råvarorna som Bhoga jobbar med är alla hämtade från Skandinavien och “styrs av tillgång och fantasi” som de själva uttrycker det. Bhoga Restaurang är belägen i vackra Göteborg på Norra Hamngatan 10 och är en välkänd restaurang för både göteborgare och besökare. Än så länge finns Bhoga endast i Göteborg, vilket helt klart är lite av charmen då det känns än mer exklusivt och speciellt.

Det är inget snack om saken, Bhoga har definitivt lyckats med både utsökt mat och en härlig miljö. Restaurangen har även lyckats med att kamma hem en hel del utmärkelser, bland annat en stjärna i Guide Michelin, vilket skedde under 2014. 2017 fick restaurangen utmärkelsen “Årets ölupplevelse” av White Guide med motiveringen att de har ett otroligt utbud av öl samt slående mat- och dryckeskombinationer. Bhoga kammade även hem tre stycken utmärkelser av White Guide år 2013, vilka var Årets bar, Årets fyrfota gastronomi samt Årets stjärnskott, vilket definitivt gjorde gott för den fantastiska restaurangen. Denna skandinaviska pärla på Västkusten är någonting som alla bör besöka. Läs vidare för mer information om bland annat utbud, meny och bakgrund!

Grundarna Niclas & Gustav

Niclas Yngvesson och Gustav Knutsson är grundarna bakom succérestaurangen Bhoga. Gustav är uppväxt i Dalsland och har jobbat på toppkrogar runt om i Göteborg men även på toppkrogar i Kina samt i Hong Kong, vilket har gett honom mycket inspiration och erfarenhet. Niclas däremot är uppväxt i Falkenberg och har främst jobbat på 1-stjärniga till 3-stjärniga restauranger, bland annat i Norge, England, USA, Australien och Singapore. Niclas kulinariska kärlek finns i det asiatiska köket medan Gustav har en förkärlek till havsmat och desserter. Med hjälp av deras olika specialiteter samt erfarenheter lyckades Niclas och Gustav skapa en komplett och åtråvärd restaurang tillsammans. Restaurangens namn Bhoga kommer från ordet “bhoga” som betyder njutning på sanskrit.

Mat och dryck

Råvarorna hos Bhoga är närodlade, vilket är både bra för både naturen och kropp och själ. Restaurangen har ett genuint och nära samarbete med sina producenter och tänker på kvalitet i alla lägen, vilket genomsyrar allt på menyn. Producent plus säsong bestämmer vilka råvaror som hamnar på dagens meny, varpå denna meny byts ut i princip varje dag och ger en känsla av att kliva in i en ny restaurang vid varje besök. Det finns allt från 5- till 7- och 9-rätters menyer samt en 3-rätters meny som går att avnjuta från tisdag till torsdag. Alla menyer innehåller även ett väl utvalt dryckespaket med öl, vin och alkoholfria alternativ för att fånga den perfekta smakupplevelsen för dig som besökare.

Systerrestaurang öppnas

Det råder inget tvivel om att Bhoga Restaurang har gjort succé. Detta har resulterat i att Niclas och Gustav har valt att öppna ännu en restaurang. Den 1 maj 2016 slogs dörrarna upp till deras nya restaurang, belägen vid Gamla Ullevi, som fick namnet The Publican. Det är väl inte helt oväntat att även denna öppnades i Göteborg. Restaurangen har plats för 120 matgäster och är, till skillnad från Bhoga, inriktad på frukost- och lunchgäster där öppettiderna är 07:30-16:00. Krogen har en hel del lunchgäster och The Publican är mer riktad mot människor som arbetar omkring fastigheten, samt företag. På denna restaurang hittar du bland annat koreansk mat och det erbjuds även en buffé under lunchtid – vilket har visat sig vara en stor succé.

Bhoga som helhet

Är du endast sugen på att svalka dig med någon god dryck kan du norpa åt dig en av de fyra platserna som inte är bokningsbara. Vid dessa platser kan du, bortsett från dryck, även få ett mindre tilltugg eller någon lättare mat. Är du däremot sugen på en skräddarsydd matprovning kan du givetvis göra detta hos Bhoga där en sommelier skräddarsyr provningarna utifrån just dina önskemål. När det är dags för bröllop, födelsedag eller liknande större evenemang är du varmt välkommen att beställa catering från Bhoga. Även då skräddarsys din beställning efter behov och vad som är passande för ändamålet. Vill du testa på mat i världsklass och få en helhetsupplevelse är Bhoga ett måste!

Leave a Comment