Vollmers Restaurang

I den vackra staden Malmö hittar du fantastiska Vollmers Restaurang, vilken vill presentera Skånes tydliga årstider med hjälp av noga utvalda råvaror. Vollmers ligger på Tegelgårdsgatan 5 i Malmö och mellan tisdagar och lördagar har restaurangen öppet från klockan 18:00 på kvällen. Restaurangen har bland annat blivit belönad av Guide Michelin med två stjärnor, vilket innebär att allt från miljö till kvalitet, råvaror och meny håller toppklass. Restaurangen ägs av två bröder vid namn Mats och Ebbe Vollmer – därav namnet på restaurangen. Bröderna har alltid haft ett enda mål i sikte och det är att bli bäst. De kan definitivt sägas vara en god bit på vägen då två stjärnor i Michelinguiden inte är illa.

Om det är så att du är sugen på att boka bord på Vollmers går det att boka delen som kallas för “Matsalen”. Den bokar du online, för upp till sex stycken gäster. Skulle det vara så att du och ditt sällskap är fler än sex personer går det istället att boka ett rum vid namn “Sällskapsrummet”. Här finns plats för sällskap på upp till 14 personer. Detta görs genom att maila restaurangen på reservation@vollmers.nu. Kom ihåg att det går att boka högst tre månader i förväg så det kan med andra ord vara bra att vara ute i god tid om ni är ett större sällskap. Det går även att uppge specialkost när du bokar.

Bröderna Vollmer

Det är inte direkt en slump att bröderna Ebbe och Mats Vollmer hamnade i krogbranschen då deras släkt har varit krögare sedan fem generationer bakåt. Deras första kulinariska upplevelser upplevde de i sin mormors kök i Östarp där de i ung ålder fick smaka, testa på att laga och experimentera med mat tillsammans med sin mormor. För Ebbes del tog karriären en internationell vändning relativt snabbt och efter ett gediget jobb för respekterade stjärnkrogar som Marco Pierre Harvey’s samt Gordon Ramsays trestjärniga restaurang Royal Hospital Road kom Ebbe hem till Malmö. Han öppnade då sin första krog och det var då tankarna kring en ordentlig öppning av en fin restaurang tillsammans med brodern Mats föddes.

Historien bakom Vollmers

Mats gjorde precis som brodern Ebbe en kulinarisk resa och jobbade på stjärnkrogar som Herman i Köpenhamn samt på Gordon Ramsays Royal Hospital Road i London med mera. Efter sin kulinariska resa hoppade han in i köket på Ebbes krog och det var här det hela startade. Båda kände direkt att de ville återuppliva känslan från mormoderns gästgiveri och den mat som fanns där; det var ju trots allt där det hela startade. Smakerna och råvarorna ska framföras med kärlek och extra omtanke för att skapa samma känsla som mormodern hade givit dem. Kärleken till de tydligt skånska smakerna märks definitivt i maten som serveras på Vollmers och bröderna lyckas alltid överträffa sig själva.

Mat och dryck

Det är en blandning av de bästa råvarorna du kan hitta på Vollmers och det är närodlade ingredienser som används i deras menyer. För att få ett litet smakprov på vad som kan finnas på menyn kan “Skogsflora” nämnas. Den innehåller kantareller, krondill samt jordärtskocka. Du kan även finna rätten “Återblick till 2011” som innehåller torsk, blåmusslor och fläder. Det finns även en hel del ljuvliga efterrätter att njuta av, bland annat “Nyanser” gjort på yoghurt, päron och citronverbena. Priserna är relativt höga men det är bra priser för de råvaror som serveras. Dessutom får du räkna med att betala lite extra i och med att det är en restaurang som har blivit tilldelad två stjärnor i Michelinguiden. Kostar det så smakar det!

Sammanfattningsvis om Vollmers Restaurang

Vollmers är en restaurang som alla mat- och dryckeskälskare bör besöka. Det är mysigt och maten är fantastisk. Miljön och maten gifter sig bra ihop och du känner verkligen kärleken som har lagts ner när maten har lagats. Bröderna har lyckats få fram den känsla de vill åt och om du är i Malmö är detta ett absolut måste. Det finns en fullproppad middagsmeny som heter duga och en tillhörande vinmeny och på grund av den närodlade maten kan du med gott samvete sätta dig ner och njuta av maten. Vollmers Restaurang har dessutom fått utomordentliga recensioner som du kan läsa på exempelvis nätet. Det här har bröderna Vollmer gjort bra. Se till att besöka denna restaurang om du vill kliva in i en kulinarisk himmel!

Leave a Comment